person_outline
phone


16:08
Де народився Гаррі Поттер: Джоан Роулінг розвіяла чутки

Британська письменниця понад 20 років тому вигадала легендарного персонажа серії романів Гаррі Поттера. Прихильники роками вважали, що ідея створення книги з'явилася в Джоан Роулінг в одному з кафе шотландської столиці Единбург. Проте авторка заявила, що ці припущення хибні, а "місцем народження" персонажа назвала квартиру в Лондоні.

Викривальне зізнання для прихильників чарівного всесвіту Джоан Роулінг зробила на особистій сторінці в твіттері. Вона спростувала найбільш поширені чутки про те, що Гаррі Поттер "народився" у шотландській кав'ярні The Elephant Cafe в місті Единбург. Письменниця зізналася, що впродовж кількох років писала роман, перш ніж відвідала цей заклад.

Успішна Джоан Роулінг вперше оголосила, що перші рядки фентезі вона написала у Лондоні в районі Клепхем-Джанкшн. На той час авторка орендувала скромну кімнату в квартирі над спортивним магазином. До свого допису вона прикріпила фото того, як цей будинок виглядає зараз.

Перші цеглини Гоґвортсу були закладені в квартирі в Клепхем-Джанкшн,
– зізналася Джоан Роулінг.
 
Письменниця також зауважила, що вперше ідея про вигадану школу чарівників прийшла до неї у потязі Манчестер-Лондон. Тоді вона була натхненна поїздкою місцями, які здавалися їй далекими від реального світу. Також Джоан Роулінг спростувала пощирені припущення, що Гоґвортс був "списаний" з школи в Единбургу, а на локації чарівного світу книг про Гаррі Поттера її надихнули вулиці в Португалії.

Категорія: Новини | Переглядів: 420 | Додав: FoxyLit | Рейтинг: 5.0/2