person_outline
phone


10:49
24 лютого – дата яка змінила все.

24 лютого – дата яка змінила все. Світ, нас – все! Ця війна почала новий відлік часу. Є «до» і є «після». Але є ті, для кого «після» почалось ще задовго до 24 лютого 2022 року. Герої наших обкладинок знають це не з чуток.

Яніна Погорелова (лютий 2019). Письменниця та поетеса, автор роману «Сіра зона». Народилась та жила у Донецьку. Після подій 2014 року втратила рідний дім і змушена була переїхати на підконтрольну Україною територію, рятуючи дітей.

Анастасія Сакраль (травень 2022). Поетеса з Горлівки. Коли її дім окупували, їй було лише п’ятнадцять років. Шість років вона жила в окупації й все ж змушена була виїхати. На жаль, не в Україну. Але продовжила творчість рідною мовою.

Анна Коваленко (серпень 2022). Перший не автор на нашій обкладинці та перший герой. Вона двічі втрачала рідну домівку. У 2014, коли Амвросіївка була окупована, й у 2022, коли Маріуполь опинився в облозі. Як офіцер поліції, вона прийняла бій й у 14, й у 22 році й досі вірна присязі! Але її заповітна мрія, повернутися в українське місто Марії.

Війна йде не два роки, вона йде вже десять років. Пам’ятаємо про це.
Слава Україні.

Категорія: Журнал | Переглядів: 19 | Додав: FoxyLit | Рейтинг: 5.0/1